Archive for Actueel

Activiteiten update 2020

Beste leden, ouders en/of verzorgers,

Hierbij even een activiteiten update 2020. Doordat er nu vele activiteiten niet door kunnen gaan willen we jullie even op de hoogte brengen van de activiteiten die op de planning stonden en wat we ermee gaan doen.

De jubileumdag op zaterdag 28 maart, wordt verplaatst naar later dit jaar.
De jaarvergadering op donderdag 14 mei, wordt verplaatst naar later dit jaar.
Pinksterkamp op 30 en 31 mei, wordt verplaatst naar het najaar.
De uitvoering op 7 november gaan we verplaatsen naar 2021.

Zodra er meer duidelijkheid komt wanneer er weer activiteiten opgestart mogen gaan worden komen we bij jullie terug met nieuwe data.

Namens het bestuur van Gelregym

Coronavirus zorgt voor abrupt einde aan het wedstrijdseizoen

Afgelopen zondag maakte de overheid bekend dat er in ieder geval t/m 6 april geen georganiseerde sportactiviteiten kunnen plaatsvinden. Premier Mark Rutte gaf in zijn toespraak heel duidelijk aan dat de maatregelen met betrekking tot het coronavirus Nederland mogelijk langer in haar greep gaan houden.

Gemiste trainingstijd

Deze maatregelen zorgen in onze tak van sport voor veel gemiste trainingstijd. Het niet kunnen trainen heeft invloed op eventuele deelname aan wedstrijden. Dat erkent ook bondsarts Karin Top. “Na elke gemiste trainingsweek luidt het advies voor de fanatieke sporter om twee weken niet aan wedstrijden deel te nemen. Voor topsporters is dat zelfs een periode van drie weken voor elke niet getrainde week,” legt Top uit.

Mocht er na 6 april weer gesport kunnen worden, dan betekent het dat er pas halverwege de maand mei weer verantwoord deelgenomen kan worden aan wedstrijden. Omdat er sinds 14 maart geen wedstrijden meer worden georganiseerd, moet een groot aantal wedstrijden worden ingehaald. Dit wordt qua planning onhaalbaar.

Alle wedstrijden geannuleerd

Om die reden kunnen we niet anders dan besluiten ons normale wedstrijdseizoen en ons NK in Ahoy Rotterdam te annuleren. Met dit besluit hopen we bovendien de eventuele onzekerheid over het vervolg van het wedstrijdseizoen weg te nemen bij clubs, coaches en sporters.

“Samen komen we hieruit, daar ben ik van overtuigd,” zegt KNGU-directeur Marieke van der Plas. “De gymsport gaat immers over kracht, lef en lenigheid. Voor nu is het vooral belangrijk om goed voor elkaar te zorgen,” zegt Van der Plas.

Mocht na 6 april blijken dat we het normale leven weer kunnen oppakken en dus ook weer in groepsverband mogen sporten, dan bekijken we op dat moment per discipline samen met onze vrijwilligers welke alternatieve activiteiten we in het land kunnen organiseren.

Topsport
Bovengenoemd besluit heeft invloed op nationale wedstrijden. Ondertussen doen we er alles aan om onze topsporters zo goed mogelijk te steunen in hun weg naar de Olympische Spelen in Tokyo. Deze groep sporters zal er, ook in de huidige omstandigheden, alles aan doen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Spelen.

Meer informatie over de actuele gevolgen van het coronavirus voor de gymsport en de FAQ lees je op onze speciale pagina.

Bron: Dutch Gymnastics

80 jaar jubileumfeest 28 maart uitgesteld i.v.m. coronavirus

De KNGU adviseert om ook alle clubactiviteiten (trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen) t/m 31 maart 2020 voorlopig helemaal stil te leggen. Hiermee volgen wij de oproep van NOC*NSF voor de hele sport. Dit betekent ook dat we onze jubileumactiviteit op 28 maart moeten uitstellen! Zodra we zicht hebben op een nieuwe datum laten we het jullie weten!

Coronavirus en Gelregym

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte van 12 maart, hebben wij besloten conform de richtlijnen van het RIVM, alle door de KNGU georganiseerde activiteiten te annuleren en/of te verplaatsen. Dit geldt dus voor alle wedstrijden en opleidingen, voor het hele land en minimaal tot en met 31 maart aanstaande. Op dit moment is het niet mogelijk om de verregaande consequenties van dit besluit te overzien. We zullen dit de komende tijd zo goed als mogelijk in kaart brengen en komen hier op terug.

Daarnaast adviseren we onze verenigingen de clubactiviteiten (trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen) ook t/m 31 maart 2020 voorlopig helemaal stil te leggen. Hiermee volgen wij de oproep van NOC*NSF voor de hele sport. Dit betekent ook dat we onze jubileumactiviteit op 28 maart moeten uitstellen! Zodra we zicht hebben op een nieuwe datum laten we het jullie weten!

We begrijpen dat dit besluit veel impact heeft op onze sport en de voorbereidingen van veel sporters en vrijwilligers. Vanwege de volksgezondheid zijn we echter genoodzaakt de richtlijnen van de Rijksoverheid , het RIVM en het advies van NOC*NSF op te volgen.

We houden jullie via de website en facebook van Gelregym op de hoogte als er veranderingen plaatsvinden.

3e plaatsingswedstrijd 4e divisie

Op zaterdag 7 maart was de 3e plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie. Bij Jeugd 2 heeft Luna Grotenhuis een 1e plek behaald. Bij Pupil 2 hebben Evy Lubberding een 17e en Enola Winkler een 28e plaats behaald. Bij de Senioren hebben Marit Surenbroek een 4e plek, Floor Stuut een 10e, Anouk Klijnsma een 11e en Marit Trentelman een 12e plek behaald. Bij Jeugd 1 hebben Lotte Wentink een 7e plek en Luna Bosman een 11e plek behaald.

De volgende meiden gaan door naar de regiofinale van de 4e divisie op 4 april 2020 in de Sport- en Turnhal Winterswijk.
Luna Grotenhuis, Evy Lubberding, Lotte Wentink, Luna Bosman, Marit Surenbroek, Marit Trentelman en Floor Stuut.

Wij zijn trots op alle meiden en wensen ze veel succes op 4 april.

Gelregym bestaat 80 jaar en dat gaan we vieren op 28 maart

Gelregym bestaat 80 jaar en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren we op zaterdag 28 maart van 13.30 tot 18.00 uur een gezellige en sportieve middag, met onder andere een vliegend tapijt en free run onderdelen, voor alle leden van Gelregym rondom onze eigen gymzaal. Kom je ook? Meld je dan uiterlijk maandag 9 maart aan via onderstaand formulier. Dan weten wij op hoeveel eters we kunnen rekenen.

Voor- en achternaam*

Geboortedatum*

Telefoonnummer*

E-mail*

Dieetwensen*

Verklaring goedkeuring voor foto- en/of beeldmateriaal kind(eren) voor*:

Het plaatsen van zorgvuldig geselecteerde foto’s op b.v. facebook en website met het doel ouders te informeren c.q. op de hoogte te houden van deze 80 jarige Gelregym feestdag.

Gelregym verklaart uitdrukkelijk dat de foto’s en/of video-opnamen alleen voor bovengenoemde doeleinden gebruikt zullen worden tijdens het lidmaatschap van Gelregym.

* = verplicht


2e plaatsingswedstrijd 5e divisie georganiseerd door Gelregym

Op zaterdag 15 februari was het de 2e plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Gelregym. Dat vele handen licht werk maken bleek wel weer. Dank allemaal voor de hulp, om er een geslaagde dag van te maken.
Tijdens de wedstrijd hebben onze 5e divisiemeiden het ook weer super gedaan. Bij instap D2 heeft Puck Demmink een 2e plek behaald. Bij Jeugd 2 heeft Maud Miggelenbrink zelfs een 1e plek behaald. Bij pupil 2 D2 hebben Kyana Wemke een 7e en Liselotte Kock een 8e plaats veroverd. Bij Pupil 1 D2 hebben Janna van Kleef een 7e en Marilene van Dopperen een 9e plek behaald. Bij jeugd 1 D2 hebben Amber Thijssen een 13e en Donna Guldenaar een 16e plek behaald.

2e plaatsingswedstrijd 4e divisie

Op zaterdag 1 februari waren de meiden van de 4e divisie aan de beurt voor de 2e plaatsingswedstrijd in Doetinchem. Ze hebben het weer super gedaan.
Bij categorie jeugd 2 heeft Luna Grotenhuis een 1e plek behaald.

Bij de categorie pupil 2 heeft Evy Lubberding een 12e en Enola Winkler een 19e plek behaald. Bij de categorie senior heeft Marit Trentelman een 6e, Floor Stuut een 9e en Anouk Klijnsma een 16e plek behaald en bij jeugd 1 heeft Lotte Wentink een 4e plek en Luna Bosman een 12e plek behaald.

30 en 31 mei 2020 is het kamp. Noteer het alvast in de agenda!

Dit jaar gaan we op zaterdag 30 en zondag 31 mei 2020 op kamp in Didam met de leden van 9 jaar en ouder. Dit is het pinksterweekend! Noteer het alvast in de agenda.

Komende week in teken van de sponsorloop

Komende week staat in het teken van de sponsorloop. Tijdens de lessen staat er voor de leden een mooi parcours klaar. Iedereen houdt zelf het aantal rondjes bij en volgende week kun je dan de opbrengst in een envelop met je naam erop inleveren tijdens de les. Van de opbrengst gaan we mooie nieuwe materialen aanschaffen.